Episode 1

Om episoden

I denne episoden kommer komiker Rigmor Galtung på besøk, og dermed er det bipolariteten (eventuelt bipopulariteten) som sparker i gang hele denne serien. God fornøyelse!

Rigmor Galtung var Norges første kvinnelige stand up- komiker som etterhvert ble kjent som imitator. 32 år gammel gikk hun gjennom et samlivsbrudd og det var denne hendelsen som trigget hennes bipolare lidelse. Hun har snakket om hvordan det er å leve med denne sykdommen både i foredrag, og boka «Fullt lys og stummende mørke». Rigmor er opptatt av at man ikke er sin egen sykdom, at alt går over, og at først og fremst er hun Rigmor, mor og scenemenneske. Hun er rett og slett et ganske normalt menneske.

Anne Kristine Bergem er blant annet psykiater og forfatter. Hun er opptatt av både store og små trenger rom til å snakke ut om vonde ting, og at ingen tanker eller følelser er for farlige. I desember 2015 ga hun ut sin tredje barnefagbok, som heter ’Jeg skal passe på deg’. En bok om rus, barn og de voksnes ansvar.

Pia Beate Pedersen er journalist og podkaster. Hun har mange års erfaring fra reklame, film, TV og radio, og er blant annet kjent som ’ hu gærne dama som sa opp jobben sin på direktesendt radio i NRK’. Pia ble tvangsinnlagt høsten 2013, og deretter diagnostisert med en Bipolar 2- lidelse. Dette er bakgrunnen for at hun startet arbeidet med Pia og psyken.