Episode 2

Om episoden

I denne episoden er Marius Sjømæling gjest. Han er forfatter og bidragsyter i boken «Jeg skal passe på deg» av huspsykiater Anne Kristine. Tema er barn, rus og de voksnes ansvar.

Marius er grunnlegger og generalsekretær i organisasjonen Barn av rusmisbrukere. Han har vokst opp med en rusavhengig og psykisk syk mamma. Han er opptatt av å formidle barneperspektivet og barnas opplevelser når ting ikke er så greit hjemme.

Anne Kristine Bergem er blant annet psykiater og forfatter. Hun er opptatt av både store og små trenger rom til å snakke ut om vonde ting, og at ingen tanker eller følelser er for farlige. I desember 2015 ga hun ut sin tredje barnefagbok, som heter ’Jeg skal passe på deg’. En bok om rus, barn og de voksnes ansvar.

Pia Beate Pedersen er journalist og podkaster. Hun har mange års erfaring fra reklame, film, TV og radio, og er blant annet kjent som ’ hu gærne dama som sa opp jobben sin på direktesendt radio i NRK’. Pia ble tvangsinnlagt høsten 2013, og deretter diagnostisert med en Bipolar 2- lidelse. Dette er bakgrunnen for at hun startet arbeidet med Pia og psyken.