Episode 10 – Arve Aasbak

Om episoden

Hvordan finner man tilbake til seg selv når traumene er så sterke at man   blokkerer alle minner? Etter å ha stått i en hverdag med 50.000 bombenedslag i døgnet og potensielle snikskyttere på hvert hustak, blir selv en tur på kino i en trygg norsk småby en gigantisk påkjenning. 

Arve Aasbak tjenestegjorde som FN- soldat under borgerkrigen i Libanon, her kan du høre hvordan han fant tilbake til en trygg plattform i livet.

Anne Kristine Bergem er blant annet psykiater og forfatter. Hun er opptatt av både store og små trenger rom til å snakke ut om vonde ting, og at ingen tanker eller følelser er for farlige. I desember 2015 ga hun ut sin tredje (?) bok, som heter ’Jeg skal passe på deg’. En bok om rus, barn og de voksnes ansvar.

Pia Beate Pedersen er journalist og podkaster. Hun har mange års erfaring fra reklame, film, TV og radio, og er blant annet kjent som ’ hu gærne dama som sa opp jobben sin på direktesendt radio i NRK’. Pia ble tvangsinnlagt høsten 2013, og deretter diagnostisert med en Bipolar 2- lidelse. Dette er bakgrunnen for at hun startet arbeidet med Pia og psyken.